Apertin_Toppbild_Gåsmiddag.jpg

Gåsmiddag lördag 2/11

Höstens stora mathögtid gåsafesten i november står för dörren. Traditionen förknippas idag mest med Skåne,
men faktum är att förr i världen så firade vi i hela Sverige. Och sägnen säger att här på Apertin var gåsen så himmelskt god,
att gästerna kom från när och fjärran. 

Det vill vi uppmärksamma och välkomnar dig till gåsamiddag lördag 2 november, från klockan 15:00!
Vi kan lova en välsmakande, riklig och lite lyxigare festmåltid. Svartsoppa med gåslever, knaperstekt gås med en touch av
cognac i gräddskyn, goda ostar och så rundar vi av med en äkta skånsk äppelkaka toppad med vaniljsås. 

Pris 645:-/person


Boka via telefon 0554 108 60 eller lämna en förfrågan via info@kaveljerenapertin.se 
Eventuella allergier eller önskemål om specialkost meddela vid bokning.

Alla priser är inklusive moms.

 

 

Meny

Förrätt

Svartsoppa
med gåsleverterinne och sherrypäron

Varmrätt

Gås med Pommes Rissolée
serveras med rödkål, inkokta katrinplommon, brysselkål,
äppelmos, gelé samt en gräddsky med smak av cognac

Ost

Tre sorters ostar med kvittenmarmelad

Dessert

Skånsk äppelkaka med vaniljsås

Eventuella allergier eller önskemål om specialkost meddela vid bokning.